Átadták az illegális migránsokat

2019. 12. 14., szo - 21:53
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajdú-bihari rendőrök átadták a Debrecenben elfogott külföldieket a román hatóságnak.

A rendőrséget hívta egy vonat jegyvizsgálója 2019. december 14-én 6 óra 30 perc körül, mivel Haláp vasútállomáson látott felszállni a Debrecenbe tartó járműre öt gyanús külföldi férfit.

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai és a Készenléti Rendőrség három, szabadnapos rendőre 7 óra körül elfogták a férfiakat, akik közül ketten algír, míg hárman marokkói állampolgárnak vallották magukat és Magyarországon történő jogszerű tartózkodásukat sem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök előállították az illegális migránsokat a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol meghallgatásukat követően 2019. december 14-én 20 óra 45 perckor átadták őket a román hatóságnak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Magára hagyott egy sérültet, a rendőrök megtalálták

Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és annak vezetőjét. Az ügy vizsgálata befejeződött.