Átadták az illegális migránsokat

2019. 12. 14., szo - 21:53
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajdú-bihari rendőrök átadták a Debrecenben elfogott külföldieket a román hatóságnak.

A rendőrséget hívta egy vonat jegyvizsgálója 2019. december 14-én 6 óra 30 perc körül, mivel Haláp vasútállomáson látott felszállni a Debrecenbe tartó járműre öt gyanús külföldi férfit.

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai és a Készenléti Rendőrség három, szabadnapos rendőre 7 óra körül elfogták a férfiakat, akik közül ketten algír, míg hárman marokkói állampolgárnak vallották magukat és Magyarországon történő jogszerű tartózkodásukat sem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök előállították az illegális migránsokat a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol meghallgatásukat követően 2019. december 14-én 20 óra 45 perckor átadták őket a román hatóságnak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kis segítség drága vége

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki alkalmi munkát végzett egy 87 éves idős úrnál Sátoraljaújhelyen, majd másnap visszament és a sértett figyelmét elterelve ellopta spórolt pénzét.

 

Életmentés összefogással

Időben érkezett a segítség egy kútba zuhant edelényi férfihoz, akit az utolsó pillanatban mentettek meg a rendőrök, és a katasztrófavédelem munkatársai.