Az M1-es autópályán, Győr térségében bukott le az embercsempész

2021. 10. 28., cs - 09:21
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Huszonhét illegális migránst szállított autójában a belga férfi.

A rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. október 28-án 8 óra 40 perckor, egy német rendszámú gépkocsit ellenőriztek az M1-es autópálya 107. kilométerszelvényében, Győr térségében. A járművel közlekedő belga sofőrön és szintén belga társán kívül az autóban huszonhét – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök a járművezetőt, társát és utasaikat elfogták, őket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják elő.

.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A belga sofőrrel és társával szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítanak eljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanúkat keresünk

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást egy helyi baleset kapcsán.

 

Megtalálták a társkeresős csalókat

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.

 

Kiszűrve

A Pest megyei rendőrök két karavánt intettek ki a forgalomból.

 

Azonnal döntenek, ha baj van

Ők szólnak bele a telefonba, és rendszerint az első három mondat hallatán pontosan tudják, hogy mekkora a baj.