Cseh kollégák érkeztek a déli határ védelmének segítésére

2021. 10. 15., p - 20:25
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A V4 tagállamok határrendészeti együttműködésének keretében 2021. október 15. és december 15. között 50 cseh rendőr teljesít szolgálatot Magyarországon.

Dr. Kuczik János Zoltán r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában 2021. október 15-én ünnepélyes keretek között köszöntötte a cseh kontingenst. Az eseményen beszédet mondott Tibor Bial, a Cseh Köztársaság nagykövete is. 

A két hónapon át tartó közös munka során a cseh rendőrök határőrizeti feladatok végrehajtásában, hőkamerás gépjárművel támogatják a magyar határszakasz védelmét. Feladataikat saját egyenruhájukban és felszerelésükkel, 12 órás váltásban látják el.

A rendezvényt követően a kontingens elindult Szegedre, ahol október 16-án, szombaton részt vesznek egy oktatáson, majd megkezdik a magyar rendőrökkel közös munkájukat.

 

Magyarország területén intézkedési jogosultsága a külföldi rendőröknek a magyar kollégáik felügyelete mellett van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az utasok biztonságáért

A BRFK és a BKK együttműködésének keretében ezúttal az 1-es villamosvonalat ellenőrizték.

 

Bolgár embercsempész rendőrkézen

A Tolna megyei rendőrök az M6-os autópálya Paksi pihenőjében fogták el a férfit, aki egy napelemkollektornak is nekihajtott, miközben menekült a rendőrök elöl.