Dunakilitin bukott le az embercsempész

2021. 09. 06., h - 05:42
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Négy illegális migránst szállított autójában egy görög férfi.

A rendőrök 2021. szeptember 6-án 0 óra 25 perckor egy német rendszámú személygépkocsit ellenőriztek Dunakilitin, a Kossuth Lajos utcában. A járművel közlekedő görög sofőrön kívül az autóban négy albán állampolgár utazott, akik magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Adataik ellenőrzése során az egyenruhások megállapították, hogy velük szemben schengeni területre beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A járőrök a járművezetőt és utasait elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A görög férfivel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.