Egy embercsempész, 23 illegális migráns

2021. 09. 26., v - 09:15
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az M1-es autópályán, Bábolna térségében fogták el az illegális bevándorlókat és az embercsempészt.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai 2021. szeptember 26-án 8 óra 10 perckor állítottak meg egy tehergépkocsit, amiben a 25 éves sofőrön kívül 23, magát szír és szomáliai állampolgárnak valló személy utazott. Az illegális migránsok nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. Az egyenruhások a szlovák állampolgárságú sofőrt és utasait is előállították a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra. Az illegális migránsokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a sofőr ellen pedig embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés visszavonása

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 16010/520/2013. bü. számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Fűteni már nem fog

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy 56 éves férfit, aki betört egy felújítás alatt álló házba, ahonnan elvitte a beépítésre váró gázkazánt.