Egy embercsempész és négy illegális migráns Tolna megyében

2020. 01. 25., szo - 17:25
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai Pörbölyön ellenőrizték a 33 éves román férfit és a magukat szírnek valló illegális migránsokat.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai 2020. január 25-én 01 óra 44 perckor ellenőriztek egy szlovák rendszámú járművet. Az egyenruhások igazoltatták az autó külföldi utasait, akik közül a sofőr román állampolgár volt, míg négy utasa szírnek vallotta magát.  

A kocsiban tartózkodók sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 33 éves román járművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozók a román férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

kép

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pest MRFK – 2019

Az előző évben elvégzett, és az idei esztendőre kitűzött rendőri feladatokról tartott számvetést Pest megye rendőrfőkapitánya.