Egy embercsempészt és négy migránst fogtak el a Pest megyei rendőrök

2020. 11. 30., h - 11:08
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A bolgár sofőrrel szemben embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás, aki négy férfinak nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A  Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának információja alapján igazoltattak a Pest megyei rendőrök 2020. november 30-án 10 órakor  egy személygépkocsit egy gyáli üzemanyag töltő állomáson. A járműben a sofőrön kívül további négy, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Az autó utasai személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a sofőrrel együtt a rendőrök elfogták, előállításuk és elszámoltatásuk folyamatban van.


Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Önként jelentkezett

A rendőrkapitányságra önként ment be az a férfi, aki péntek este egy közlekedési baleset részese volt Debrecenben. A gyanú szerint a jármű vezetője megállás nélkül elhagyta a helyszínt.