Egy svájci és egy szerb embercsempész rendőrkézen

2021. 10. 16., szo - 08:57
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A svájci rendszámú furgonban 32 illegális migránst szállítottak az M9-es autóúton Bogyiszló térségében.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. október 16-án 7 óra 14 perckor, hogy az M9-es autóút mellett, a Bogyiszlói lehajtótól körülbelül egy kilométerre egy sárga színű furgonból több tucatnyian ugráltak ki, majd a jármű elhajtott. Néhány perccel később a Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton, Bogyiszlónál megállítottak egy sárga színű svájci rendszámú kisteherautót, és ellenőrizték a benne utazókat. A járművet egy svájci sofőr vezette, mellette egy szerb férfi utazott. Ezt követően az egyenruhások a furgonból kiugró és elfutó utasok felkutatásába kezdtek. A rendőrök 8 óra 5 perckor az M9-es autóút melletti bokros területen 32 külföldit találtak, akik személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.  

kép

A külföldiek és a tehergépkocsi sofőrjének és utasának elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. 

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a svájci és a szerb állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Jockey kalandjai

A dunakeszi rendőrök befejezték a staffordshire terrier tolvaja elleni nyomozást, a gyanúsítottal szemben vádemelést javasoltak.