Egy ukrán embercsempész bukott le Bogyiszlónál

2021. 11. 07., v - 21:30
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy lengyel rendszámú furgont, melynek rakterében 10 illegális migránst szállított.

Az egyenruhások 2021. november 7-én 20 óra 46 perckor ellenőriztek egy lengyel rendszámú  furgont az M9-es autóúton Bogyiszló térségében. A járművet egy ukrán férfi vezette, aki a raktérben 10 illegális migránst szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian szomáliainak vallották magukat. 

kép

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Előállítása és elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.