Együttes erővel

2016. 07. 21., cs - 05:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Vendégtisztek segítik a következő egy hónapban a magyar rendőrök munkáját a határellenőrzési feladatok ellátásában.

A schengeni külső határszakaszok őrizetének, a határforgalom ellenőrzésének támogatása céljából a Frontex (Európai Unió Tagállamai Külső Határain Való Operatív Együttműködési Igazgatásért Felelős Európai Ügynökség) szervezésében 22 vendégtiszt teljesít szolgálatot 2016. július 20-tól Magyarországon, a nyugat-balkáni migrációs útvonal kontrollálásának érdekében.

A bolgár, román, finn, osztrák, szerb, lengyel, olasz és német állampolgárságú határrendészeti szakértők technikai eszközökkel, szolgálati kutyákkal és járművekkel megerősítve biztosítanak támogatást a magyar–szerb határon, két szárazföldi műveletben. A „Flexibilis” művelet Csongrád- és Bács-Kiskun megye határőrizetének ellátására irányul, járőrözési és területbiztosítási feladatok végrehajtásával; míg a „Fókuszponti irodák” műveletben résztvevő négy szakértő a Röszke autópálya- és Tompa közúti határátkelőhelyeken teljesít határforgalom-ellenőrzési szolgálatot. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrök adták a vérüket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos és rendvédelmi igazgatási alkalmazott állománya 58 és fél liter vért adott, amivel szükség esetén közel 400 ember élete is megmenthető.

 

Négy határsértő egy román autóban

Békés megyében állítottak le a rendőrök egy személyautót, amelyet egy román férfi vezetett. A járműben utazók nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök a sofőrt és utasait is előállították.