Elfogás az M5 autópályán

2021. 09. 27., h - 13:02
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 38 éves nő és 33 éves férfi ellen, akik 6 embernek nyújtottak segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információja alapján a Készenlét Rendőrség munkatársai 2021. szeptember 27-én 12 óra 5 perc körül az M5 autópálya 35-ös kilométerszelvényében vezettek ki egy magyar rendszámú személygépkocsit. A járművet a 38 éves magyar nő vezette, a járműben hat külföldi tartózkodott.

A magukat szír állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök őket az embercsempészekkel együtt elfogták és előállítják.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, a magyar állampolgárságú nő és férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam