Elfogtak egy embercsempészt Bács-Kiskun megyében

2021. 10. 16., szo - 18:30
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Őrizetbe veszik azt a belga férfit, aki négy illegális migránst szállított. A feltartóztatott határsértőket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 16-án 17 óra 30 perckor az 51-es számú főúton Nagybaracska térségében megállítottak egy gépjárművet, amit egy 27 éves belga férfi vezetett. A rendőrök a járműben még négy külföldi férfit találtak, akik valamennyien indiai állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a sofőr a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit előállítják, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megfogva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás egy román sofőr ellen, aki nyolc migránsnak nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

A checklista első pontja: Ajtót bezárni! …hogy más ne feküdjön az ágyába!

Nem fér hozzá kétség, hogy a kertkaput, bejárati ajtót zárni kell! Figyelemre int az a tiszaújvárosi eset, amikor egy nő befeküdt egy másik család ágyába. Bizonyára minden kétséget eloszlat az az eset, ami Szerencsen történt, egy férfi besurrant a házba és az alvó sértett feje mellől elemelt egy telefont!