Embercsempész és illegális migránsok rendőrkézen

2020. 10. 30., p - 20:31
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az izraeli sofőrrel szemben embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás, aki öt migránsnak nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2020. október 30-án 20 óra 5 perckor az M0-ás autóút Annahegyi pihenőjénél ellenőriztek egy személyautót és sofőrjét a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának információi alapján.

Az intézkedés során a járműben tartózkodott még öt férfi, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni a rendőröknek, ezért az izraeli sofőrt embercsempészés gyanújával, öt utasát tiltott határátlépés miatt állítják elő az Érdi Rendőrkapitányságra.  


Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.

 

Elcsúsztak a nyakolajon

A VI. kerületi nyomozók gyanúja szerint a biztonsági őr segítségével loptak 1,6 millió forint értékű szeszes italt egy áruházból.