Embercsempész és illegális migránsok Bács-Kiskun megyében

2021. 11. 28., v - 06:52
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök őrizetbe vettek egy kanadai férfit, aki 4 illegális migráns szállított, valamint feltartóztattak 32 határsértőt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. november 27-én 20 óra 55 perckor Bácsborsódnál 22 határsértőt, majd 2021. november 28-án 1 óra 20 perckor Garánál 10 illegális migránst tartóztattak fel. A határsértők szír és afgán állampolgároknak vallották magukat.

Hajnali 5 órakor egy montenegrói rendszámú személygépjárművet ellenőriztek a rendőrök Nagybaracska egyik utcájában. A gépkocsit egy kanadai férfi vezette, rajta kívül a járműben  4 - magukat szír állampolgárnak valló - személy tartózkodott.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt előállították a rendőrök és őrizetbe veszik. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást vele szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Fekete Györgyöt

A csongrádi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 41 éves helybeli férfi megtalálásában.

 

Tetten ért tolvaj

A dabasi rendőrök elfogták azt a 25 éves férfit, aki a gyanú szerint egy örkényi házból pénzt lopott, ahova másnap visszament és négy tyúkot akart elvinni. Útját állták.