Embercsempész és négy illegális migráns a 85-ös főúton

2020. 10. 23., p - 04:51
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy indiai állampolgár migránsokat akart jogellenesen Ausztriába szállítani.

Négy megyére kiterjedő akció keretében - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály székesfehérvári osztályának információi alapján - a soproni rendőrök a 85-ös főúton, Pereszteg belterületén 2020. október 23-án 3 óra 55 perckor megállítottak egy osztrák honosságú személygépkocsit. A járműben az indiai sofőrön kívül négy, magukat szír állampolgárnak valló külföldi férfi utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. A rendőrök a 33 éves sofőrt elfogták, és az utasokkal együtt a Soproni Rendőrkapitányságra előállítják.

Az egyenruhások a migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Hercegszántónál

Afgán állampolgárnak vallotta magát az az illegális migráns, aki Hercegszántónál jogellenesen akart az országba bejutni.

 

Határsértők Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.