Embercsempész rendőrkézen

2018. 08. 29., sze - 08:05
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád megyei nyomozók őrizetbe vettek egy szerb férfit, aki migránsoknak segített az országhatár jogellenes átlépésében.

A magyar rendőrök 2018. augusztus 28-án 1 órakor a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen észlelték, hogy több férfi száll be egy Ford gépkocsiba, még Szerbia területén. A járművet és utasait az államhatár átlépését követően, de még az útlevélkezelés előtt ellenőrizték. Ennek során megállapították, hogy abban a sofőrön kívül egy afgán, egy pakisztáni és egy szerb állampolgár utazott. Ők magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Csongrád megyei nyomozók a Ford szerb sofőrjét embercsempészés miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették, majd az ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Tispol Seatbelt akció számokban

A rendőrség 2019. március 11-e és március 17-e között európai szintű fokozott ellenőrzést tartott Borsod-Abaúj-Zemlén megyében is.

 

Bujkál

Életveszélyes sérülést szenvedett az a férfi, akit ismerőse sebesített meg Törökszentmiklóson. A rendőrség elfogatóparancsot bocsátott ki a támadó ellen.

 

Marihuána a csomagban

Kábítószer-kereső szolgálati kutya szagolta ki a tiltott szert a csengersimai határátkelőhelyen.

 

Robogók ütköztek

A balesetet okozó járművezetővel szemben az Esztergomi Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást.

 

Rabolni akart

A kiskunhalasi rendőrök néhány nap alatt beazonosították és elfogták a rablás kísérlet gyanúsítottját.