Embercsempész rendőrkézen

2018. 08. 29., sze - 08:05
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád megyei nyomozók őrizetbe vettek egy szerb férfit, aki migránsoknak segített az országhatár jogellenes átlépésében.

A magyar rendőrök 2018. augusztus 28-án 1 órakor a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen észlelték, hogy több férfi száll be egy Ford gépkocsiba, még Szerbia területén. A járművet és utasait az államhatár átlépését követően, de még az útlevélkezelés előtt ellenőrizték. Ennek során megállapították, hogy abban a sofőrön kívül egy afgán, egy pakisztáni és egy szerb állampolgár utazott. Ők magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Csongrád megyei nyomozók a Ford szerb sofőrjét embercsempészés miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették, majd az ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.