Embercsempész rendőrkézen

2018. 08. 29., sze - 08:05
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád megyei nyomozók őrizetbe vettek egy szerb férfit, aki migránsoknak segített az országhatár jogellenes átlépésében.

A magyar rendőrök 2018. augusztus 28-án 1 órakor a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen észlelték, hogy több férfi száll be egy Ford gépkocsiba, még Szerbia területén. A járművet és utasait az államhatár átlépését követően, de még az útlevélkezelés előtt ellenőrizték. Ennek során megállapították, hogy abban a sofőrön kívül egy afgán, egy pakisztáni és egy szerb állampolgár utazott. Ők magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Csongrád megyei nyomozók a Ford szerb sofőrjét embercsempészés miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették, majd az ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy is SOK(K)!

Az elmúlt napokban több halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében. A hasonló tragédiák elkerülési lehetőségeire hívja fel a rendőrség a lakosság figyelmét.

 

Autó gázolt el egy gyalogost Téglásnál

Az úttesten sétált az a 74 éves nő, akit egy személyautó elsodort az éjszaka a 4-es számú főúton. A gyalogos a kórházba szállítását követően életét vesztette.

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Három nap alatt 81 gyorshajtó

A kapuvári rendőrök többek között a 8611-es számú úton – a korábbi halálos baleset helyszínén – és a 8529-es számú úton tartottak sebesség-ellenőrzést.