Embercsempészek rendőrkézen

2020. 11. 20., p - 06:07
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Tíz illegális migránst akart Ausztriába juttatni két moldáv férfi.

A rendőrök - négy megyére kiterjedő akció keretében - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján állítottak meg egy gépkocsit 2020. november 20-án 5 órakor az M1-es autópálya 73. kilométerszelvényében, Tata térségében. Az Ausztria irányába haladó járművet egy moldáv állampolgárságú sofőr vezette, mellette szintén egy moldáv férfi ült, míg az utastérben tíz, magukat szír állampolgárnak valló személy, kilenc férfi és egy gyermek utazott.

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a moldáv férfiakkal együtt elfogták őket, előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel és társával szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam