Embercsempészés gyanúja miatt őrizetben

2017. 12. 02., szo - 10:22
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békés megyében a rendőrök elfogtak egy szerb férfit, akinek az autójában négy határsértő utazott.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, határsértőket és egy embercsempészéssel gyanúsítható szerb állampolgárt fogtak el a rendőrök 2017. december 1-jén Békés megyében, Magyarbánhegyes közelében. A 30 éves D. Goran egy személygépkocsiban négy külföldit vitt. A magukat afgán és török állampolgárnak valló férfiak Battonya térségében illegálisan lépték át a magyar–román államhatárt. A szerb férfi a gyanú szerint anyagi ellenszolgáltatásért segített nekik abban, hogy a határtól tovább utazzanak Nyugat-Európa felé.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya D. Gorant embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette. A vele utazó külföldiek egyike sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. Őket a rendőrök a Battonya Határrendészeti Kirendeltségen meghallgatták, majd a hatályos visszafogadási egyezmény alapján 2017. december 2-án, 10 óra 15 perckor átadták a román hatóság képviselőinek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a dunaújvárosi kettős

A rendőrök 24 órán beül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy dunaújvárosi társasház pincéjéből több értékes tárgyat loptak el.

 

Szélben jött a segítségét

Egy 81 éves nő a nagy szélben elesett Oroszlányon. Az arra haladó járőrök észlelték a földön fekvő nőt, akit orvoshoz, majd otthonába vittek. Az idős asszony lánya egy levelet írt, amiben megköszönte a rendőrség munkáját.