Embercsempészés gyanújával vették őrizetbe

2021. 02. 23., k - 09:51
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei nyomozók azzal gyanúsítják az ukrán férfit, hogy 11 illegális migránst akart Ausztriába szállítani.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai 2021. február 22-én 15 óra 55 perckor őrizetbe vettek egy 23 éves ukrán állampolgárt.

A gyanú szerint a férfi segítséget nyújtott 11 külföldinek abban, hogy az illegális határátlépésüket követően Magyarországon keresztül Ausztriába jussanak. Ennek érdekében egy személygépkocsival szállította a magukat szír és iraki állampolgárnak valló határsértőket. Mikor a jármű gyanússá vált a rendőröknek, a sofőr a személygépkocsit Baján hátrahagyva elmenekült, de őt később az egyenruhások elfogták és előállították.

A járőrök az illegális migránsokat még a jármű közelében feltartóztatták. A külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért meghallgatásukat követően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A nyomozók előterjesztést tesznek az embercsempészés bűntette miatt őrizetben lévő gyanúsított letartóztatásának indítványozásra.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.

 

Késelés Pécsett

Életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást egy helyi nő ellen.