Embercsempészés miatt kell felelniük

2018. 06. 24., v - 07:16
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Hamis görög személyazonosító igazolvánnyal jelentkezett belépésre egy iraki nő egy autó utasaként Röszkénél. A Csongrád megyei rendőrök a járműben tartózkodó három férfi közül kettőt embercsempészés miatt őrizetbe vettek.

A holland honosságú gépkocsi vezetője és a jármű három utasa 2018. június 22-én 23 óra 30 perckor akart az ország területére lépni Röszkénél. Az útlevélkezelőknek gyanús lett a személyautóban tartózkodó 28 és 35 éves görög állampolgárságú férfi utas által átadott okmányok közül a nő nevére kiállított görög személyazonosító igazolvány valódisága, ezért a járművet alapos ellenőrzés alá vonták. A rendőrök megállapították, hogy az okmány hamis, azzal a feltételezett elkövetők az iraki nőt schengeni területre akarták csempészni, majd Hollandiába szállítani.
 
Őket a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Ellenük embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A rendőrök a feltételezett elkövetőket őrizetbe vették, majd az ügyészségen előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására. Az iraki nőt a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasság a gyanú

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatát azoknak az ügyeknek, amelyeket hat járművezetővel szemben folytatott.