Embercsempészt és illegális migránsokat fogtak el a somogyi rendőrök

2020. 07. 07., k - 12:48
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozók őrizetbe vettek egy külföldi embercsempészt, aki két illegális migránsnak segített volna az országhatár jogellenes átlépésében.

A Somogy megyei rendőrök 2020. július 7-én 0 óra 5 perckor Somogyudvarhelyen ellenőriztek egy cseh rendszámú személygépkocsit, melyet egy vietnámi sofőr vezetett. Az egyenruhások megállapították, hogy a férfi két ismerősével kívánt Németországba utazni. 

Mivel a járművezetővel szemben felmerült az embercsempészés gyanúja, előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra, ahol - őrizetbevétele mellett - embercsempészésre irányuló előkészület bűntett megalapozott gyanúja miatt elszámoltatása folyamatban van.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság járőrei ezt követően 2020. július 7-én 8 órakor Szenta külterületén fogtak el két - magukat vietnámi állampolgárnak valló - férfit, akik a gyanú szerint az őrizetbe vett sofőr utasai lettek volna. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások mindkettőjüket előállították a rendőrkapitányságra, ahol a velük szemben zajló intézkedések jelenleg is zajlanak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.

 

Szerb kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.