Embercsempészt és illegális migránsokat fogtak el a rendőrök

2020. 09. 17., cs - 03:38
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy spanyol honosságú gépkocsival várakozó magyar férfit ellenőriztek a rendőrök Harkány belterületén, a sofőrrel szemben felmerült az embercsempészés gyanúja. Nem sokkal később Harkány és Siklós között kilenc illegális migránst tartóztattak fel.

A rendőrök 2020. szeptember 17-én 0 óra 40 perckor Harkány belterületén egy spanyol honosságú gépkocsit ellenőriztek, amellyel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy migránsok továbbszállításához köthető. A 65 éves gépkocsivezetővel szemben felmerült az embercsempészés gyanúja.

A rendőrök 3 órakor három, 25 perccel később újabb hat illegális migránst tartóztattak fel Harkány és Siklós között. A férfiak szír állampolgároknak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az elfogott embercsempésszel és migránsokkal szemben az intézkedések folyamatban vannak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Ásotthalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Halálos baleset a 8-as számú főúton

Három autó és egy tehergépkocsi ütközött, öt személy megsérült, két fő életét vesztette Városlődnél, a rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.