Embercsempészt fogtak a 64-es számú főúton, Enying belterületén

2020. 11. 28., szo - 21:33
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A sofőr hat illegális migránst szállított autójában.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály információja alapján a Fejér megyei rendőrök 2020. november 28-án 20 óra 30 perc körül, a 64-es számú főúton, Enying belterületén ellenőriztek egy magyar honosságú személygépkocsit. A járműben a 46 éves német illetőségű sofőrön kívül további 6 férfi tartózkodott, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

A személygépjármű utasait - akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni - a rendőrök a gépjármű vezetőjével együtt elfogták, előállításuk pedig folyamatban van a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Segített

Szabadnapos rendőrt értesített egy sértett, akinek nyitva hagyott autójából ellopták pénztárcáját, benne személyes irataival és készpénzével Mezőkövesden.