Embercsempészt fogtak a rendőrök Győr térségében

2020. 11. 25., sze - 15:16
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Öt illegális migránst szállított gépkocsijában egy szerb sofőr.

Négymegyés akció keretében – a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának információi alapján – a rendőrök az M1-es autópálya 107-es kilométerszelvényében 2020. november 25-én 14 óra 26 perckor ellenőriztek egy szerb  honosságú személygépkocsit. A jármű utasterében öt, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott. A külföldi utasok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért az egyenruhások őket, valamint az autó vezetőjét elfogták, és előállítják a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A gépjármű sofőrjével szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indul eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Segített

Szabadnapos rendőrt értesített egy sértett, akinek nyitva hagyott autójából ellopták pénztárcáját, benne személyes irataival és készpénzével Mezőkövesden.