Embercsempészt fogtak Baja térségében

2021. 07. 29., cs - 09:10
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A román férfit a rendőrök őrizetbe vették, a határsértőket pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Egy román honosságú, ponyvás kisteherautót állítottak meg ma hajnalban a Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltség járőrei ellenőrzés céljából. A jármű átvizsgálása során a rendőrök a raktérben hét külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a 46 éves sofőr a migránsokat át akarta szállítani az országon, ezért őt embercsempészés bűntettének gyanúja miatt előállították és őrizetbe vették. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására, míg a határsértőket – meghallgatásukat követően – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

1

2


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!