Embercsempészt fogtak Csongrád-Csanád megyében

2021. 12. 04., szo - 20:04
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Készenléti Rendőrség járőrei elfogtak egy bolgár állampolgárt aki, 11 illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.

A sofőrt 2021. december 4-én 18 óra 45 perckor Öttömös külterületén állították meg az 55-ös számú főúton, egy osztrák honosságú Mercedes Sprinter típusú kishaszongépjárművel. A rendőrök a sofőr mellett a jármű rakterében, 11 határsértőt találtak. A migránsok magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Fekete Györgyöt

A csongrádi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 41 éves helybeli férfi megtalálásában.

 

Tetten ért tolvaj

A dabasi rendőrök elfogták azt a 25 éves férfit, aki a gyanú szerint egy örkényi házból pénzt lopott, ahova másnap visszament és négy tyúkot akart elvinni. Útját állták.