Embercsempészt fogtak el a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök

2020. 02. 21., p - 00:13
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Három illegális migránst szállított autójában a magyar taxis Ausztria felé.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei - négy megyére kiterjedő akció keretében - ellenőrizték egy taxi utasait, 2020. február 20-án 15 órakor. Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr külterületén megállított járműben a magyar sofőrön kívül három – magát szír állampolgárnak valló – férfi utazott.

A gépkocsi utasai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a járművezetővel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A nyomozók a taxisofőrt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.