Embercsempészt fogtak el a rendőrök

2020. 11. 30., h - 18:14
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei rendőrök nyomozást indítottak az ukrán sofőrrel szemben, aki ki akarta vonni magát az intézkedés alól.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai bűnügyi portyaszolgálat keretében 2020. november 30-án 16 óra 20 perckor Mélykútnál feltartóztattak öt határsértőt, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

Röviddel később a csoport közelében, az 55-ös számú főút 57-es kilométerénél megállt egy lengyel rendszámú személyautó, amelyet egy ukrán állampolgár vezetett. A férfit a rendőrök igazoltatás alá vonták, azonban ő kivonta magát az intézkedés alól. Megpróbált elmenekülni, ám a rendőrök elfogták és előállították.

Az ukrán férfivel szemben felmerült az embercsempészés gyanúja. Az elsődleges adatok szerint a sofőr a feltartóztatott határsértőket szándékozott az autójába felvenni azért, hogy őket jogellenesen Nyugat-Európába juttassa.

A sofőrrel ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés előkészülete bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indítottak. Elszámoltatása folyamatban van.

A határsértőket meghallgatásukat követően a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Önként jelentkezett

A rendőrkapitányságra önként ment be az a férfi, aki péntek este egy közlekedési baleset részese volt Debrecenben. A gyanú szerint a jármű vezetője megállás nélkül elhagyta a helyszínt.