Embercsempészt fogtak el a rendőrök az M6-os autópályán

2021. 08. 14., szo - 14:29
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy embercsempészt és 17 fő illegális migránst szállított autójával az M6-os autópályán.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az M6-os autópálya 40-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon ellenőriztek egy magyar honosságú gépkocsit 2021. augusztus 14-én 13 óra 30 perc körül.

Az intézkedés során a jármű utasterében 17, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket az egyenruhások a jármű vezetőjével együtt elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, az 45 éves magyar gépjárművezetővel szemben, őrizetbevétele mellett embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rongálás miatt keressük

A kiskunhalasi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy bűncselekmény feltételezett elkövetőjének megtalálása érdekében.

 

Baleset az M1-es autópályán

A főváros felé vezető oldalon, Mány térségében a rendőrök teljes szélességében lezárták az autópályát.