Embercsempészt fogtak el a rendőrök Győrnél

2021. 09. 25., szo - 08:05
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A román állampolgárságú járművezető hét, okmányokkal nem rendelkező, és magyarországi jogszerű tartózkodását igazolni nem tudó migránst szállított gépkocsijában.

Az egyenruhások – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Pécsi Osztályának jelzése alapján – 2021. szeptember 25-én 7 óra 30 perckor az M1-es autópályán, Győr térségében ellenőriztek egy magyar rendszámú gépkocsit, amit egy 38 éves román férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül további hét, magát szír állampolgárnak valló személy utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A román sofőrt elfogták, előállítása a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra folyamatban van, ahol a nyomozók vele szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempész rendőrkézen

Egy okmányok nélküli, magát szerb állampolgárnak valló női sofőr akart 14 migránst Ausztriába juttatni.

 

Kettőt egy csapásra

A győri rendőrök a bejelentést követő 24 óra alatt elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint két győrújbaráti házba is betörtek.

 

Újabb elfogás az M5 autópályán

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 58 éves szerb férfi ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Őrizetben a koszovói embercsempész

A 29 éves férfi öt illegális migránst szállított, mikor a Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton Bogyiszló térségében ellenőrizték.