Embercsempészt fogtak el a soproni rendőrök

2020. 12. 02., sze - 14:48
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A 29 éves német állampolgár megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a mai napon korábban elfogott hét migráns férfit Ausztriába akarta vinni autójával.

Amint arról korábban beszámoltunk, 2020. december 2-án 9 órakor a soproni járőrök a 85-ös számú főút 69. kilométerszelvényében, Nagycenk térségében négy, majd másfél órával később e helyszínhez közel újabb három külföldit fogtak el, akik magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A Készenléti Rendőség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának információi alapján a rendőrök feltételezték, hogy az előállított hét férfi embercsempész segítségével jutott el a térségbe, ezért megkísérelték felkutatni a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A bevezetett rendőri intézkedéseknek köszönhetően 13 óra 20 perckor a helyszín közelében igazoltattak egy gyanúsan viselkedő férfit, aki a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a korábban elfogott migránsokat gépkocsival Ausztriába akarta vinni.

A 29 éves német férfit elfogták, a megyei rendőr-főkapitányságra történő előállítása jelenleg folyamatban van, ellene a Győr- Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárás indul.  

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kiszűrték

Túlsúlyos karaván sofőrjét bírságolták a Pest megyei autópályás rendőrök.