Embercsempészt fogtak el Baján

2020. 10. 31., szo - 21:16
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Öt illegális migránst szállított az ukrán embercsempész.

A bajai járőrök 2020. október 31-én 20 óra 10 perckor Baja belterületén egy magyar rendszámú autót állítottak meg, amit egy ukrán állampolgár vezetett. Rajta kívül négy férfi és egy nő utazott az utastérben és a csomagtartóban. A magukat szír állampolgárnak valló személyek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az ukrán sofőrt embercsempészés miatt elfogták a rendőrök. Az érintett személyeket a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai kihallgatják.

 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.