Embercsempészt vettek őrizetbe a somogyi rendőrök

2021. 02. 22., h - 04:03
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

4 illegális migránst szállított autójával az M7-es autópályán egy bolgár férfi.

Az ügy adatai alapján a fonyódi autópályarendőrök 2021. február 21-én, este 22 óra 10 perckor az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalának 137. kilométerszelvényében, Balatonlelle térségében egy, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály 1-es Bűnüldözési Osztályának információi alapján a hatóság látókörébe került bolgár honosságú személyautót ellenőriztek.

A rendőrök a járműben a sofőr mellett 4 férfi, magát szír nemzetiségűnek valló illegális migránst találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások a járművet vezető, 38 éves bolgár férfit elfogták és előállították a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol a Bűnügyi Igazgatóság nyomozói embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett kezdeményezték a letartóztatását.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Jogellenes gyűlés a Hősök terén

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Hősök terén a kormányrendelet tiltása ellenére összegyűltekkel szemben intézkednek.

 

Őrizetben

A helyszínen elfogták a rendőrök azt a 46 éves férfit, aki veszekedés közben megszúrta lakótársát.

 

Lezárt akták: rendszámokkal ügyeskedtek

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói két olyan ügyben is befejezték a vizsgálatot, amelynek gyanúsítottjai megváltoztatták autóik egyedi azonosítóit. A rendőrök vádemelést javasolnak.