Fokozott ellenőrzést tartott a Barabási Határrendészeti Kirendeltség

2019. 11. 08., p - 13:34
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A demonstratív jelenlét ideje alatt a rendőrök összesen 158 gépjárművezetőt ellenőriztek.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség munkatársai fokozott ellenőrzést tartottak illetékességi területükön 2019. november 7-én. A demonstratív ellenőrzés elsődleges célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása volt. Az egyenruhások emellett fokozottan figyeltek a harmadik országbeli állampolgárok tartózkodására vonatkozó szabályok betartására, az úti okmányok, vízumok, tartózkodási engedélyek eredetiségére és érvényességére, a magyarországi tartózkodás szabályainak betartására, valamint az illegális migráció és a hozzá kapcsolódó bűncselekmények megelőzésére, megszakítására is.

A demonstratív jelenlét ideje alatt a rendőrök összesen 158 gépjárművezetőt ellenőriztek, melynek során 24 esetben fedtek fel valamilyen szabálytalanságot.

Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza meg. Az állampolgárok a közeljövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre a jogsértések megelőzése érdekében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök nyolc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hét fő bejutását pedig megakadályozták.

 

TÁJÉKOZTATÓ – frissítve

Az agrárágazat munkaerőigényének biztosítása céljából az ágazatban dolgozók csoportos határátlépésére igénybe vehető határátkelőhelyekről.