Fokozott ellenőrzést tartott a Barabási Határrendészeti Kirendeltség

2019. 11. 08., p - 13:34
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A demonstratív jelenlét ideje alatt a rendőrök összesen 158 gépjárművezetőt ellenőriztek.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség munkatársai fokozott ellenőrzést tartottak illetékességi területükön 2019. november 7-én. A demonstratív ellenőrzés elsődleges célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása volt. Az egyenruhások emellett fokozottan figyeltek a harmadik országbeli állampolgárok tartózkodására vonatkozó szabályok betartására, az úti okmányok, vízumok, tartózkodási engedélyek eredetiségére és érvényességére, a magyarországi tartózkodás szabályainak betartására, valamint az illegális migráció és a hozzá kapcsolódó bűncselekmények megelőzésére, megszakítására is.

A demonstratív jelenlét ideje alatt a rendőrök összesen 158 gépjárművezetőt ellenőriztek, melynek során 24 esetben fedtek fel valamilyen szabálytalanságot.

Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza meg. Az állampolgárok a közeljövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre a jogsértések megelőzése érdekében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos közlekedési baleset Békéscsaba közelében

Halálos közlekedési baleset történt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, ahol egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi összeütközött. A balesetben az autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Tolvaj Karcagon

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a Karcagon történt lopás gyanúsítottját.