Forgalomkorlátozások a szlovák-magyar határátlépési pontokon

2020. 01. 13., h - 09:37
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Győr-Moson-Sopron megyében a tehergépjárművek, míg Nógrád megyében a nehéz tehergépjárművek közlekedését korlátozták a szlovák demonstráció miatt.

A Szlovák Közúti Fuvarozók Egyesülete közúti forgalmat korlátozó demonstrációt tart 2020. január 12-én 22 órától határozatlan ideig a Győr-Moson-Sopron megyében lévő Rajka-Dunacsún és Vámosszabadi-Medve, valamint a Nógrád megyében lévő somoskőújfalui, parassapusztai, valamint balassagyarmati határátlépési pontok közelében. Emiatt a Győr-Moson-Sopron megyei határátkelőkön elrendelték a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek közlekedésének korlátozását, míg Nógrád megyében a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek közlekedésének korlátozását. A személygépkocsik és élőállat-szállító tehergépjárművek forgalmát váltakozó irányban lehetővé teszik.

Kérjük a tehergépkocsik és a nehéz tehergépjárművek vezetőit, hogy a Szlovák Köztársaság területére történő eljutásuk során a Győr-Moson-Sopron és Nógrád megyei határátlépési pontokat kerüljék el, helyettük vegyék igénybe a Komárom-Esztergom megyei, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei határátkelőhelyek valamelyikét.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pest MRFK – 2019

Az előző évben elvégzett, és az idei esztendőre kitűzött rendőri feladatokról tartott számvetést Pest megye rendőrfőkapitánya.