Gyermekkorú sofőr akart négy migránst Ausztriába szállítani

2021. 08. 10., k - 19:43
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy lengyel rendszámú autót állítottak meg az M1-esen, Komárom térségében. Meglepetésükre a gépkocsit egy 13 éves horvát fiú vezette.

Az egyenruhások négy megyés akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. augusztus 10-én 18 óra 40 perckor az M1-es autópályán, Komárom térségében ellenőriztek egy lengyel rendszámú gépkocsit, amit egy 13 éves horvát állampolgárságú fiú vezetett. Az autóban a gyermekkorú sofőrön kívül további négy, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművet vezető gyermekkel együtt elfogták őket. Előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg is folyamatban van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 25 éves román sofőr ellen, aki 12 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Lezárt akta: Jockey kalandjai

A dunakeszi rendőrök befejezték a staffordshire terrier tolvaja elleni nyomozást, a gyanúsítottal szemben vádemelést javasoltak.