Harminchét illegális migránst akart a holland embercsempész Ausztriába juttatni

2021. 10. 21., cs - 21:20
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak jelzése alapján az M1-es autópályán, Nagyszentjános térségében állítottak meg az egyenruhások egy gépjárművet, amelyben bezsúfolódva utaztak a migránsok.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 21-én 20 óra 30 perckor egy holland honosságú kistehergépkocsit ellenőriztek az autópályán. A járőrök megállapították, hogy a járművet egy 28 éves holland férfi vezette, és a kocsiban harminchét – magukat afgán, szomáliai, valamint szír állampolgárnak valló – külföldi személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A jármű vezetőjét a rendőrök elfogták, majd őt – a migránsokkal együtt – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.