Három embercsempész ellen indult eljárás

2019. 08. 25., v - 18:17
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2019. augusztus 25-én 0 óra 20 perckor két osztrák honosságú gépjárművet igazoltattak a 4519-es úton, Szeged külterületén. Az ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy az elsőként érkező Renault Megane vezetője és utasa ismeri a másodikként haladó Nissan kisbusz sofőrjét. Utóbbi jármű ellenőrzése során a rendőrök az utastérben nyolc illegális migránst találtak. A férfiak magukat bangladesi állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A három férfit a rendőrök őrizetbe vették. Ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.
Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az embercsempész

Egy cseh állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében, aki a gyanú szerint két határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

 

Együttműködési megállapodás

A Körmendi Rendészeti Szakgimnázium és több, Komárom-Esztergom megyében működő oktatási intézmény vezetője együttműködési megállapodást kötött, aminek aláírására a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság adott otthont.

 

Megszakították a sorozatot

Öt hétvégi házat tört fel Nyergesújfalun az a 33 éves férfi, akit az esztergomi rendőrök elfogtak, a bíróság pedig letartóztatott.