Határátlépéssel kapcsolatos információk az Egyesült Királyság állampolgárai részére

2020. 12. 23., sze - 11:03
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Tájékoztató az Egyesült Királyság Európai Unióból történő kilépésével összefüggésben, az Egyesült Királyság állampolgárai státuszának megváltozása miatt módosult beutazási feltételekről.

Az Egyesült Királyság állampolgárai és családtagjai tartózkodási jogát szabályozó 2020. évi CXLI törvény alapján az Egyesült Királyság állampolgárai és családtagjai, akik 2020. december 31-e előtt érkeztek és tartózkodtak huzamosabb ideig Magyarországon az uniós tagság folytán megszerzett jogaikat 2021. január 01-jét követően is megtarthatják. Ezen személyek kedvezményezetti státuszt igényelhetnek és kaphatnak, amelynek feltételeiről az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság honlapján (oif.gov.hu) kaphatnak tájékoztatást.

 

Az Egyesült Királyság azon állampolgáraira és a szabad mozgás jogával nem rendelkező családtagjaira, akik nem jogosultak a kedvezményezetti státuszra 2021. január 01-ei hatállyal azok a szabályok érvényesek, amelyek megtalálhatók a „Nem az EU, Norvégia, Izland, Svájc vagy Liechtenstein állampolgárai” részben az alábbi linken:

 

 http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo/hataratlepessel-kapcsolatos-informaciok

 

Az Egyesült Királyság állampolgárai Magyarország területére vízummentesen utazhatnak be.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam