Határrendészeti összefoglaló Bács-Kiskun megyéből

2020. 05. 22., p - 08:17
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

 

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2020. május 21-én 0 óra és 24 óra között öt esetben összesen huszonnyolc külföldit tartóztattak fel Homorúd, és Hercegszántó közigazgatási területén. Az illegális migránsok mindegyike szír állampolgárnak vallotta magát.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány Kelebia külterületén négy migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálát várták és közben meglopták

A belvárosi nyomozók elfogták azt a házaspárt, akik miközben rokonuk kórházban volt, magukhoz vették az idős asszony bankkártyáját, és arról több mint négymillió forintot költöttek.

 

Három szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.