Határrendészeti összefoglaló Vas megyéből

2021. 05. 29., szo - 18:00
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Illegális migránsokat tartóztattak fel Bucsu és Bozsok között.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2021. május 29-én 5 óra 30 perc és 2021. május 29-én 17 óra 30 perc között öt illegális migránssal szemben intézkedtek.

A Magyar Honvédség járőre 10 óra 20 perckor a 8717 számú úton, Bucsu és Bozsok között öt gyalogosra lett figyelmes, akiket a rendőrjárőr kiérkezéséig visszatartott. A helyszínről a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállított külföldiekről megállapították, hogy magukat hitelt érdemlően igazolni nem tudják, és azt sem, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A magukat palesztin, illetve szír állampolgárnak való külföldieket  rendőrök - meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A helyszínen elfogták a szúrkálót

A gyanú szerint két férfi összeszólalkozott, majd a fiatalabbik több késszúrással megsebesítette vitapartnerét, aki ennek következtében életét vesztette.

 

Miniszteri elismerést kapott

Smajda Ilona Márta r. alezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója hosszú évtizedeken keresztül végzett kiemelkedő munkáját köszönték meg.