Határrendészeti összefoglaló Vas megyéből

2021. 06. 17., cs - 18:00
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Vas megyei egyenruhások az elmúlt 12 órában egy határsértőt tartóztattak fel, valamint a Veszprém megyei rendőrökkel együttműködve két embercsempészt fogtak el.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján az egyenruhások Mersevát térségében fogtak el egy személyt, aki egy ukrán forgalmi rendszámú személygépkocsiból kiugrott. A sofőr a helyszínről továbbhajtott, a gépjárművet a Veszprém megyei rendőrök Pápa térségében megállították. Az intézkedés során megállapították, hogy a gépjárművet egy ukrán állampolgár vezette, az autóban pedig még egy ukrán állampolgár tartózkodott a sofőrön kívül.

A Mersevát térségében elfogott személy a rendőri intézkedés során azt állította, hogy szír állampolgár, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudta hitelt érdemlően igazolni, ezért őt a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A két ukrán állampolgárral szemben, őrizetbe vételük mellett a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mennyi az annyi?

A bonyhádi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy hidasi lakossal szemben folytattak közokirat hamisítás bűntett és csalás vétség elkövetése miatt.

 

Lopás miatt keressük

A rendőrség a lakosság segítségét kéri az ismeretlen férfi azonosításához.