Határrendészeti összefoglaló Vas megyéből

2021. 01. 12., k - 18:00
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy embercsempésszel és öt határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Vas megyében.

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Szegedi Osztályának információi alapján, 2021. január 12-én 5 óra 30 perc és 2021. január 12-én 17 óra 30 perc között egy embercsempésszel szemben intézkedtek, aki öt illegális migránst szállított gépjárművében Vas megyében. Az M86-os számú autóúton, Vámoscsalád térségében állítottak meg munkatársaink egy svájci rendszámú gépjárművet, amelyet egy bosznia-hercegovinai állampolgár vezetett. A személygépkocsiban öt személy utazott, akik szír állampolgárnak mondták magukat. Az intézkedés során azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járőrmotorok szemléje Győrben

Parancsnoki szemlén győződött meg a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes arról, hogy kifogástalan műszaki állapotú és hatékony rendőri intézkedésekre alkalmas járművekkel ellenőriznek a Győr-Moson-Sopron megyei motoros járőrök.