Határrendészeti összesítő - Az elmúlt 12 óra eseményei Fejér megyéből

2021. 01. 19., k - 18:00
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök hét illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában.

A Fejér megyei rendőrök az M7-es autópálya 50-es kilométerszelvényében, a Balaton felé vezető oldalon, a pákozdi pihenőhelynél ellenőriztek egy román honosságú tehergépjárművet, és annak 48 éves román állampolgárságú vezetőjét. A kamion átvizsgálása során a jármű rakterében hét külföldi személyt találtak az egyenruhások. A magukat afgán állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen, a rakomány között elbújva jutottak be Magyarország területére. Mivel a külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért őket a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták, és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük őket

A nyíregyházi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Ez is lopás

A budapesti nyomozók elfogták azt a férfit, aki az autójára helyezett kerékbilincset levágta és elvitte.

 

Lopás miatt felelhet

A Siklósi Rendőrkapitányság lopás miatt nyomoz egy 42 éves férfi ellen, aki több mint 600 szőlőoszlopot tulajdonított el Nagyharsányban.