Határrendészeti összesítő Bács-Kiskun megyéből

2021. 03. 05., p - 18:00
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 22 határsértőt tartóztattak fel az elmúlt 12 órában.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. március 5-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között 9 esetben összesen 22 határsértőt tartóztattak fel Borota, Hóduna, Sárhát, Vaskút, Bácsbokod, Bácsszőlős, Kecskemét, Tompa és Mélykút közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, marokkói, iraki és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A járőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a határsértőket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Behívta, kifosztotta, elfogták

Sokkolóan rikító, a legmerészebb eklektikán is túlkiáltó enteriőrben vetkőztette majdnem pőrére áldozatát az izsófalvi gyanúsított.

 

Fokozott ellenőrzés az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott április 1-jén az M1-es autópályán. Földön és levegőben: az autópálya- és a forgalom-ellenőrzési alosztály munkatársai mellett az akcióhoz helikopteres támogatást adott a Készenléti Rendőrség.

 

Letartóztatásban a lengyel embercsempészek

A rendőrök Dunaföldvár belterületén ellenőriztek két magyar rendszámú teherautót, melyek közül az egyikben illegális migránsokat szállítottak, míg a másik jármű a csempész gépkocsi előfutójaként közlekedett.