Határrendészeti összesítő Bács-Kiskun megyéből

2021. 04. 08., cs - 06:00
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 54 határsértőt tartóztattak fel, valamint két embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. április 7-én 17 óra 30 perc és április 8-án 5 óra 30 perc között hét esetben összesen 54 határsértőt tartóztattak fel Budzsak, Bácsalmás, Újmohács és Hóduna közigazgatási területén, valamint az M5-ös autópályán. Ellenőrzésük során a migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A járőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Ugyanebben az időszakban két személy ellen embercsempészés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csak egy napig örülhetett

A rendőrök alig 24 órán belül azonosították és elfogták azt a baksi férfit, aki egy ismerőse házából vitt el arany ékszereket. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Elkapták a tapolcai ámokfutót

Ámokfutó törte-zúzta a gépkocsikat Tapolcán és környékén. Volt, akit lesodort az útról, volt, akivel szándékosan ütközött.

 

Hogy ne legyen halálos a döntés

Április első napjai óta egy meglehetősen sokkoló, az érzelmeket erősen megmozgató film kering az interneten: Te döntesz… a kanyarban!