Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

2019. 12. 14., szo - 07:15
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Csongrád megyében tizenkét határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök, és egy embercsempészt is őrizetbe vettek.

A rendőrök 2019. december 13-án 0 óra és 24 óra között négy esetben, tizenkét határsértőt tartóztattak fel Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások továbbá egy személyt elfogtak Röszke külterületén, aki a megalapozott gyanú szerint nem sokkal korábban határsértőknek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez. A nyomozók a férfit előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Kihallgatását követően őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy bolgár kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.