Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2020. 11. 28., szo - 07:31
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 59 határsértővel szemben intézkedtek a tegnapi nap folyamán Csongrád-Csanád megyében.

A járőrök 2020. november 27-én 0 óra és 24 óra között 6 esetben, összesen 13 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Röszke és Szeged közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok egyike tunéziai, öten afgán, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Az egyenruhások 19 óra 40 perckor egy határsértőt fogtak el a Csanádpalota autópálya-határátkelőhely közelében, aki török állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a férfit a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd meghallgatását követően átadták a román hatóságoknak.
Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány két esetben, összesen 45 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Önként jelentkezett

A rendőrkapitányságra önként ment be az a férfi, aki péntek este egy közlekedési baleset részese volt Debrecenben. A gyanú szerint a jármű vezetője megállás nélkül elhagyta a helyszínt.