Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

2020. 01. 08., sze - 07:15
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tíz határsértő Csongrád megyében. A rendőrök hét főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, három személyt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

A járőrök 2020. január 7-én 0 óra és 24 óra között három esetben, összesen hét határsértőt tartóztattak fel Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások egy esetben három határsértőt fogtak el Óföldeák közelében. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a migránsokat a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

 

Bódult lehetett a sofőr

A szekszárdi járőrök az úton bizonytalanul haladó autós ellenőrzéskor kábítószergyanús anyagot is találtak. A 20 éves velencei férfit előállították.