Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2021. 01. 13., sze - 18:00
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 39 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében.

A járőrök 2021. január 13-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között hét esetben, összesen 29 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Maroslele, Makó, Szentes, Ruzsa, illetve Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, marokkói, algériai, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A román-magyar közös ellenőrzés során a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen ma 5 óra 30 perc körül egy török honosságú kamionban nyolc illegális migránst találtak megbújva a rendőrök. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. január 13-án 7 óra 20 perckor ellenőriztek egy német honosságú személyautót a település külterületén. A gépkocsit egy német állampolgárságú férfi vezette, a járműben rajta kívül még két, magát szír állampolgárnak valló határsértő utazott. A férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A sofőrt a rendőrök előállították a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Utasait az egyenruhások - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam